fbpx
Dé unieke damesmodewinkel in het hartje van Rotterdam

Wat draagt u als gast op een bruiloftWanneer het bruidspaar een dresscode kenbaar heeft gemaakt, zijn er al wat richtlijnen waarbinnen u een outfit kunt uitkiezen. Zo kan er worden gekozen voor een bepaalde stijl of kleur omdat dit voor een mooie samenhang en sfeer zorgt die later op de foto’s ook erg mooi overkomt. Is er geen dresscode opgegeven, dan kan Voíla Damesmode u altijd helpen bij het kiezen van een geschikte outfit. We geven u hier al wat tips.

Neemt u ook alvast eens een kijkje in onze collectie.

Welke kleuren kunt u dragen?

De welbekende regel is natuurlijk: absoluut geen wit! Lichte tinten als crème, ivoor, off white en vanille zijn ook af te raden. Kies liever voor pastelkleuren, deze mengen zich prachtig in de romantische sfeer, zeker bij een lente of zomer bruiloft. Vindt u pastelkleuren te flets? Ga dan voor sprekende kleuren die mooi bij uw huid, haar en ogen passen. Feestelijk en sprankelend, maar niet extreem opvallend. Het is ten slotte de bedoeling dat alle ogen op het bruidspaar gericht zijn. Zwart kan, maar raden we vaak af omdat het op een bruiloft wat hard kan contrasteren met de lichte en kleurrijke outfits van andere gasten.

Een gepaste outfit

Wanneer er geen dresscode bekend is, hoe maak je dan een inschatting van wat wel of niet gepast is om te dragen naar een bruiloft? Wordt er een religieuze ceremonie gehouden, dan is het meestal gewenst dat de outfit niet te bloot is. Blote schouders kunnen heel eenvoudig met een stola, vestje, bolero of shawl worden bedekt. Verder kunt u eens (online) een kijkje nemen bij het etablissement waar de bruiloft wordt georganiseerd. De ambiance geeft vaak al een indicatie of de dresscode formeel of toch meer casual chic is.

Dag- of avondgast

Bent u een dag- of avondgast op de bruiloft? Voor de ceremonie en het eventuele diner geldt meestal een formeler kledingvoorschrift. Een elegante jurk of een stijlvolle combinatie met pantalon bijvoorbeeld. Voor het feest mag het echter allemaal wat opvallender en feestelijker zijn, met bijpassende accessoires en make-up. Wanneer u als dag gast uitgenodigd bent, is het handig om de dag goed vooruit te plannen. Zo geeft u uw dag outfit in de avond een metamorfose door uw accessoires, kapsel en make-up aan te passen. Wees ook voorbereid op verschillende temperaturen en weersomstandigheden door een bijpassende blazer, shawl of vestje mee te nemen.

De outfit van het seizoen

Kies uw outfit ook op basis van het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. Dit doet u door rekening met het weer en de temperatuur te houden, maar ook de kleurkeuze kan door het seizoen beïnvloed worden. In de lente en zomer zijn pasteltinten en fellere, meer uitgesproken kleuren prachtig. Terwijl in de herfst en winter donkere, warme tinten erg mooi zijn.

Laat u goed adviseren

Voíla Damesmode helpt bij het vinden van een prachtige, passende outfit voor u als bruiloftsgast. Onze behulpzame en ervaren kledingadviseuses gaan voor u op zoek in onze elegante collectie naar een outfit die qua kleur, materiaal en model perfect aansluit.

Kom bij ons langs in de winkel aan de Karel Doormanstraat 362-364 in Rotterdam. Telefoonnummer 010 411 9473.

Geef een reactie